Wright denkt toch weer aan nummer-één-positie op wereldranglijst: 'Denk dat het mogelijk is'

Peter Wright gaf tijdens de World Matchplay aan zich niet meer te richten op de nummer-één-positie op de wereldranglijst, maar na het veroveren van de titel in Blackpool is alles weer anders.

De 51-jarige Schot heeft zichzelf ten doel gesteld om als nummer één van de wereld te starten op het aankomende WK Darts, waar Wright zijn prijzengeld van de gewonnen wereldtitel van twee jaar terug moet verdedigen.

Momenteel staat Snakebite op de tweede plek van de PDC Order of Merit, met een achterstand £181,750 op nummer één Gerwyn Price. Maar dat gat is volgens hem overbrugbaar in de tweede helft van het seizoen.

''Nummer één worden zou geweldig zijn. Ik denk dat het mogelijk is'', zegt de oud-wereldkampioen in gesprek met de PDC.

''Als ik de World Grand Prix en Grand Slam of Darts win en mijn titel op het EK weet te verdedigen, dan kan ik de nummer één worden voorafgaand aan het wereldkampioenschap. Natuurlijk moet ik daarna 500.000 pond verdedigen op het WK, maar dat toernooi kan ik ook winnen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties