Wright heeft plannen voor toekomst: ''In 2024, 2026 en 2028 opnieuw wereldkampioen worden, tussendoor mogen anderen winnen''

Peter Wright werd op het voorbije WK Darts verrassend in de derde ronde uitgeschakeld door Kim Huybrechts (4-1). De uittredend wereldkampioen speelde een matige partij tegen de Belg met een gemiddelde van 91 en een finishpercentage van 32 procent.

Enkele weken later is Wright echter weer positief gemutst. De kleurrijke Schot verscheen tijdens een demonstratietoernooi in Neu-Ulm voor de camera van Sport1 om terug te blikken op zijn teleurstellende optreden in Alexandra Palace.

"Ik had gewoon niet de juiste voorbereiding'', zo erkende Wright. ''Het was moeilijk met Jo (die in november langdurig werd opgenomen in het ziekenhuis, red.). Pas twee dagen voor het WK was alles goed met haar. En dan is het gewoon niet genoeg tijd om je goed voor te bereiden'', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Medio november werd Joanne Wright met hevige pijn opgenomen in het ziekenhuis. Medio november werd Joanne Wright met hevige pijn opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels is Joanne weer thuis, en heeft 'Snakebite' grote plannen voor de toekomst, zo onthulde hij met een lach.

"Ik ben nog steeds hongerig. Ik won in 2020 en 2022 en had me voorgenomen om ook in 2024, 2026 en 2028 wereldkampioen te worden. Dan ben ik vijf keer wereldkampioen, tussendoor mogen anderen dan winnen'', zo grapte Wright.

'Die andere' werd deze keer Michael Smith, die in de finale met 7-4 te sterk was voor Michael van Gerwen. Wright had opvallend genoeg medelijden met zijn Nederlandse rivaal. ''Ik keek naar de finale en was blij voor Smith. Maar ik had een beetje medelijden met Michael van Gerwen. Hij was de beste speler van het toernooi, maar haalde dat niveau niet in de finale'', zo oordeelde Wright.

Lees meer over:
PDC Peter Wright WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties