Wright richt pijlen op World Matchplay na triomf op Super Series: 'Die titel staat het hoogste op mijn verlanglijstje'

Op de laatste dag van de vierde Super Series trok Peter Wright aan het langste eind. De 51-jarige Schot won zo zijn tweede Players Championship-toernooi van het jaar.

Wright versloeg in de finale Luke Humphries met duidelijke 8-4 cijfers. "Ik ben zeer tevreden", aldus Wright, die een gemiddelde haalde van 108,9 in de finale en meer dan 100 over de hele dag. "Ik heb er precies een patent op om het telkens goed te doen op de laatste dag van de Super Series. Luke is een kwaliteitsspeler. Ik heb vaak tegen hem gespeeld, en het laat zien hoe goed het dartssysteem is dat we hebben, dat hij zo ver is gekomen."

'Snakebite' ontsnapte bij de laatste 32 slechts nipt aan de uitschakeling tegen Ryan Joyce. "Ik stond 5-3 achter en zei tegen mijn vrouw 'ik zit zo in de auto', maar hij maakte me niet af. Hij liet me terugkeren en wat later kon ik het alsnog afmaken."

World Matchplay

Midden juli gaat met de World Matchplay de volgende PDC-major van start, een toernooi dat Wright nog nooit wist te winnen. "Die titel staat het hoogste op mijn verlanglijstje. De topfavorieten zijn voor mij José de Sousa, Joe Cullen en Jonny Clayton. Toch blijft het afwachten hoe ze met de omstandigheden zullen omgaan, het is immers meestal bloedheet in de Winter Gardens te Blackpool en er mag (normaal gezien toch) opnieuw publiek aanwezig zijn. Ik heb veel ervaring in die omstandigheden, schrijf me dus zeker niet af", besluit Wright.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties