Wright richt zit dit jaar vooral op Premier League: 'Daar heb ik mijn kansen al te vaak laten liggen'

Begin januari werd Peter Wright voor de tweede maal in zijn carrière wereldkampioen. De inmiddels 51-jarige Schot blijft razend ambitieus.

Wright wil niet al te lang op zijn lauweren rusten. "Ik heb al nieuwe doelen. Zo wil ik dit jaar dolgraag de Premier League winnen, daar heb ik mijn kansen al te vaak laten liggen. Het gaat niet om geld, ik heb nog niet eens nagedacht over de 500.000 pond die ik op het WK heb gewonnen. Ik hou gewoon van spelen en titels winnen”, aldus Wright bij Oche180.

Op het afgelopen WK werd Snakebite regelmatig uitgefloten en werd er gezongen dat Schotland altijd faalt op grote toernooien. "Het voetbalteam speelt geweldig. Ze zijn begonnen met een ommekeer en speelden recent een aantal fantastische wedstrijden. Het cricketteam van Schotland heeft het ook goed gedaan door zich te kwalificeren voor het WK een tijdje geleden. Ik weet dat ze het daar uiteindelijk niet zo goed hebben gedaan, maar dat was een opstapje richting de toekomst. Dus Schotland in het algemeen doet het uitstekend."

World Cup of Darts

Wright won vorig jaar samen met John Henderson de World Cup of Darts voor Schotland. “Ik weet nog niet wie dit jaar mijn ploegmaat wordt. Gary gaf vorig jaar verstek, maar misschien besluit hij wel om opnieuw mee te doen, dat zou fantastisch zijn. Misschien krijgt John de kans om zijn titel te verdedigen of misschien wordt het wel Alan Soutar, die wordt ook steeds beter. En hopelijk kunnen we Robert Thornton weer op de rails krijgen en hem ook weer laten stijgen op de ranglijst. Het Schotse darts staat er alleszins goed voor.”

Lees meer over:
PDC Peter Wright

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties