Wright wil volgend jaar niet verplicht in spelershotel zitten tijdens WK Darts: 'Dan zal het een WK zonder mij zijn'

Peter Wright heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van het PDC-WK. 'Snakebite' versloeg in de vierde ronde de Engelsman Ryan Searle met 4-1.

Ondanks de makkelijke zege was Wright toch niet geheel tevreden. “Ik raakte totaal niet in mijn ritme in de eerste twee sets. Nadien ging het gelukkig beter, maar nog niet zoals ik zou willen. Gelukkig haalde Ryan ook niet zijn normale niveau, zodat het alsnog een makkelijke overwinning werd”, aldus Wright.

In de kwartfinales mag Wright het opnemen tegen de 23-jarige Callan Rydz, toch wel dé revelatie van dit WK. “Ik denk niet dat druk op hem zal toenemen nu hij voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinales van het WK staat. Je ziet gewoon dat hij staat te genieten op het podium en heel ontspannen speelt. Het is ook goed voor de sport dat er zo'n jong talent doorbreekt. Maar hopelijk zal mijn ervaring uiteindelijk toch de doorslag geven in ons duel.”

Niet in spelershotel

Wright verblijft samen met vrouw en kind in een airbnb tijdens het WK. “We blijven de hele tijd in ons huis en zien geen andere mensen, ik heb dus niet al te veel schrik om een covid-besmetting op te lopen. Ik vond het op voorhand al geen goed idee om in het spelershotel te blijven en als de PDC dat volgend jaar toch zou verplichten zal het WK zonder mij zijn”, besluit de 51-jarige Schot.

Lees meer over:
PDC Peter Wright WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties