Wade droomt van eerste wereldtitel: 'Maar zou daarvoor zeker niet al mijn major-titels willen inruilen'

James Wade blijft op koers voor een eerste wereldtitel. 'The Machine' versloeg in de vierde ronde van het PDC-WK de Nederlander Martijn Kleermaker met 4-0.

“Eigenlijk was die 4-0 misschien een beetje overdreven”, opent Wade. “Ik was bijzonder nerveus en speelde zeker niet geweldig. Uiteindelijk deed ik net genoeg om de overwinning te grijpen.”

In de kwartfinales treft Wade zijn landgenoot Mervyn King. “We speelden in het verleden al vaak tegen elkaar en kennen elkaar bijzonder goed. Toch wordt het pas ons eerste treffen op een WK. Ik ben er zeker van dat het een goede wedstrijd wordt.”

Eerste wereldtitel

Wade won in zijn carrière al elf PDC-majors, maar nog nooit het WK. “En toch zou ik al die majors niet willen inruilen voor een wereldtitel. Voor mij zijn die majors ook bijzonder veel waard en ik ben er heel trots op. Maar begrijp me niet verkeerd, uiteraard wil ik graag wereldkampioen worden”, besluit de 38-jarige Engelsman.

Lees meer over:
PDC James Wade WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties