Anderson haalt uit: 'Ik word een leugenaar genoemd als ik zeg dat ik amper train, toch is het zo'

Gary Anderson overleefde een echte thriller in de vierde ronde van het PDC-WK. 'The Flying Scotsman' versloeg in een duel der ex-wereldkampioenen Rob Cross met 4-3.

Anderson haalde een veel hoger niveau dan tijdens zijn vorige wedstrijden op dit WK. “Ik ben vooral veel beter aan de wedstrijd begonnen, al was ik bijzonder kwaad op mezelf dat ik die eerste set alsnog verloor. Daarna was ik er nog meer op gebrand om deze wedstrijd te winnen”, aldus Anderson.

Misrekening

In de zesde set kreeg Anderson bij een 2-2 stand in legs de kans om 129 uit te gooien, maar de Schot misrekende zich en gooide zich dood. “Zoiets kan gebeuren, maar zelfs toen het 3-3 in sets werd geloofde ik nog steeds in de overwinning. Ik zat op dat moment goed in wedstrijd en wist dat ik de bovenhand had.”

Anderson neemt het in de kwartfinales op tegen Luke Humphries en is nog drie overwinningen verwijderd van een derde wereldtitel. “Ik ben daar absoluut niet mee bezig, ik speel gewoon darts en probeer daarvan te genieten. Of ik na mijn carrière een legende wordt genoemd of niet, het zal me worst wezen, ik kan sowieso terugkijken op een prachtige carrière.

Sneer naar criticasters

De 51-jarige Schot haalde tot slot ook nog even uit naar zijn criticasters. “Ik word een leugenaar genoemd omdat ik zeg dat ik amper aan het trainingsbord sta. Maar ik nodig iedereen uit om eens zes maanden bij mij te verblijven, het is gewoon de waarheid. Blijkbaar kunnen de mensen er niet tegen dat ik desondanks nog een vrij goed niveau haal.”

Lees meer over:
PDC Gary Anderson WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen