King droomt van wereldtitel: 'Misschien kan ik 'King of the Palace' worden

Mervyn King haalde donderdag voor het eerst sinds 2009 de kwartfinales op het WK Darts. De Engelsman versloeg Raymond Smith na een comeback met 4-3 in sets.

De Australiër stond eerder in de partij met 3-1 in sets voor, maar Smith stortte langzaam ineen terwijl King juist steeds beter in de wedstrijd begon te komen.

''Ik heb hem (in de beginfase, red.) veel cadeautjes gegeven. Als ik goed genoeg had gespeeld dan had ik makkelijker gewonnen'', reageerde King na afloop tegen de pers.

De Engelsman kreeg net als in zijn eerdere partijen tegen Ryan Joyce en Steve Lennon de steun van het publiek. Een nieuwe ervaring voor King, die bijna ontroerd was door alle steun.

''Het geeft zo'n ongelofelijk gevoel wanneer de fans jouw naam aan het zingen zijn. Ik kreeg er tranen in mijn ogen van'', zei de voormalig World Masters-kampioen.

Inmiddels is King dus nog maar drie zeges verwijderd van een eerste wereldtitel. Of hij zichzelf een kanshebber vindt? ''Wie weet... Misschien kan ik wel 'King of the Palace' worden'', zo refereert King naar de bijnaam van Fallon Sherrock (Queen of the Palace). ''Ik ben hier niet om als opvulling te dienen. Ik heb zeker kans en als de echte Mervyn King aan de oche staat, dan weten we allemaal wat ik kan.''

Lees meer over:
PDC Mervyn King WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties