Wright vloert titelverdediger Van Gerwen in kwartfinales Players Championship Finals

Peter Wright heeft zich ten koste van Michael van Gerwen geplaatst voor de halve eindstrijd op de Players Championship Finals. Daardoor staat de Nederlander voor het eerst sinds 2014 niet in de finale van dit toernooi.

Het duel begon met de nodige oponthoud, vanwege een brandalarm dat afging in een nabijgelegen zaal. Zo'n twintig minuten later dan gepland ging de wedstrijd tussen de twee grote rivalen alsnog van start. Van Gerwen leek weinig last te hebben gehad van de vertraging, want hij begon met een 11-darter furieus aan de partij. Toch was het Wright die met een 3-2 voorsprong de pauze in ging, nadat hij Mighty Mike brak in de derde leg met een 14-darter.

Na de onderbreking nam Van Gerwen even het initiatief terug en kwam met een 72 finish op 4-3. De Brabander liet echter drie kansen op 5-3 onbenut en zag Wright via dubbel 4 weer gelijk maken. Vervolgens gingen beide spelers met een 5-5 stand de tweede pauze in.

Wright kwam vervolgens zeer scherp uit de coulissen door Van Gerwen met een 12-darter te breaken, waarna hij zijn eigen leg hield met een 13-darter. Van Gerwen wierp 90 uit om aan te sluiten tot 7-6, maar wist daarna geen kans meer op een dubbel te creëren. Met drie goede legs op rij zorgde Wright voor een 10-6 overwinning op de nummer drie van de wereld.

De Schot speelt in de halve eindstrijd tegen de winnaar uit de laatste kwartfinale tussen Jonny Clayton en Vincent van der Voort. De andere halve finale gaat tussen Brendan Dolan en Ryan Searle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties