Wright waarschuwt concurrentie na World Matchplay-titel: 'Heb uitspraken waargemaakt en zal alleen maar beter worden'

Peter Wright heeft voor het eerst in zijn carrière de World Matchplay gewonnen. In de finale was 'Snakebite' met 18-9 te sterk voor Dimitri Van den Bergh.

Voor Wright was het de eerste majorwinst van het jaar. "Het voelt geweldig om deze trofee eindelijk te winnen. Dit is na het WK het grootste toernooi op de PDC-kalender en er staan al veel grote namen op de erelijst. Dat ik mijn naam daar nu kan aan toevoegen is fantastisch", aldus Wright.

Allerbeste ter wereld

De 51-jarige Schot liet een toernooigemiddelde van 104,91 noteren. "Dit is misschien wel mijn beste prestatie ooit. Er zijn veel goede spelers, op dit moment ben ik echter de allerbeste ter wereld. Ik heb op voorhand misschien straffe uitspraken gedaan, maar ik heb ze wel waargemaakt.en zal alleen maar beter worden."

Wright blikt ook al vooruit op de rest van het jaar. "Ik ben zeker nog niet klaar en wil dit jaar nog enkele grote toernooien winnen. Ik droom van de nummer één positie op de wereldranglijst en dat zit er zeker in."

Mooi woorden voor Van den Bergh

'Snakebite' had tot slot ook nog enkele mooie woorden over voor zijn tegenstander. "Dimitri toonde de wereld opnieuw hoe goed hij is, al miste hij in de finale wel te veel dubbels. De komende jaren zal hij alleen maar beter worden. Ik heb tijdens de lockdown, toen hij enkele maanden bij mij verbleef, gezien hoe hard hij traint. Op een dag wordt hij zeker wereldkampioen."

Lees meer over:
PDC Peter Wright World Matchplay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties