Wright wil tijdens World Grand Prix aanval op nummer-één-positie inzetten: 'Het ligt in mijn eigen handen'

Peter Wright is met een missie naar de World Grand Prix vertrokken. Hij wil het toernooi winnen om kans te maken om in de komende maanden de nieuwe nummer één van de wereld te worden.

De Schot was in het verleden nog niet heel succesvol op de World Grand Prix. In 2018 behaalde Wright er zijn enige finaleplaats, terwijl hij in negen jaar maar tweemaal voorbij de tweede ronde wist te komen.

Wright staat momenteel tweede op de wereldranglijst en met vier grote toernooien tot aan het WK Darts, heeft Snakebite een kansje om de nummer-één-positie over te nemen van Gerwyn Price.

''Dit is mijn kans om nummer één te worden vóór het wereldkampioenschap. Het ligt in mijn eigen handen, ik moet zorgen dat ik voor iedere wedstrijd optimaal geconcentreerd ben.''

Het laatste grote rankingtoernooi, de World Matchplay, werd gewonnen door Wright. Zijn gouden pijlen van dat toernooi laat hij nu echter thuis. ''Dit is een totaal ander toernooi. Daarom ga ik compleet ander materiaal gebruiken.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties