Wright wint World Series-ranking 2018, Van Gerwen eindigt op derde plaats

Peter Wright heeft de World Series-ranking 2018 gewonnen. De Schot presteerde samen met Rob Cross tijdens de zes internationale toernooien het constant van alle PDC-spelers.

Wright en Cross eindigden allebei op 37 punten. Maar doordat 'Snakebite' een positie hoger staat op de wereldranglijst, gaat het eindklassement naar de voormalig UK Open-kampioen. De nummer twee van de wereld won weliswaar maar één evenement, maar haalde tijdens de overige vijf World Series-toernooien telkens de halve finale.

Michael van Gerwen eindigde op de derde plaats met 36 punten. De 29-jarige Brabander zegevierde tijdens de Auckland Darts Masters, terwijl hij de finale verloor in Brisbane. Raymond van Barneveld staat op de zesde plek met negentien punten. Tussen de twee Nederlanders staan Gary Anderson en Michael Smith gepositioneerd.

Een overwinning op een World Series-toernooi levert twaalf punten op. Acht punten worden er toegekend aan de verliezend finalist. De halvefinalisten verdienen vijf punten, gevolgd door de kwartfinalisten met drie punten.

Deelname wordt beloond met één punt. De top-8 krijgt na alle World Series-evenementen een uitnodiging voor de World Series of Darts Finals in Wenen.