Wright zegeviert tegen Price in tweede Players Championship-finale

Peter Wright heeft het tweede Players Championship-toernooi van 2022 op zijn naam gezet. Snakebite won in de finale met 8-5 van Gerwyn Price en nadert The Iceman op slechts 5500 pond op de wereldranglijst. Volgende week kan Wright tijdens een nieuwe serie van twee Players Championship-toernooien een poging doen om de nummer-één-positie over te nemen van zijn Welshe rivaal.

Wright ontsnapte aan het begin van de dag nog aan uitschakeling tegen Alan Soutar (6-5), maar versloeg vervolgens Lewy Williams (6-0), Eddie Lovely (6-4), Lee Evans (6-4), Rob Cross (6-4) en Damon Heta (7-3) voor een plek in de finale.

In de finale kwam Price op een 3-1 voorsprong, maar met drie legs op rij nam Wright de leiding over in de zevende leg. Price gooide vervolgens een 13-darter en een 112 finish om op 5-4 te komen, voordat Snakebite gelijk maakte met een 15-darter. Wright gooide daarna een slechte eigen leg, maar Price wist niet in achttien pijlen te profiteren. Met een 20-darter nam de Schot een 6-5 voorsprong en Wright stond daarna ook geen leg meer af. Eerst wierp hij een fraaie 121 finish voor 7-5, om vervolgens met een 14-darter te finishen.

Niels Zonneveld was met een plek de kwartfinales de beste Nederlander van het toernooi. De Noord-Hollander won van Shaun Wilkinson (6-4), Jeff Smith (6-4), Geert de Vos (6-2) en Luke Humphries (6-4) alvorens Damon Heta bij de laatste acht te sterk bleek.

Michael van Gerwen en Kevin Doets werden voor de tweede dag op rij bij de laatste 32 uitgeschakeld. Van Gerwen verloor met 6-4 van Stephen Burton, terwijl Doets met 6-5 onderuit ging tegen Jamie Clark. Maik Kuivenhoven en Jimmy Hendriks werden eveneens in de derde ronde uitgeschakeld. Zij moesten hun meerdere erkennen in respectievelijk Rob Cross en Heta.