Zonneveld zegt baan op: ''Ik wil alles op mijn dartscarrière zetten''

Niels Zonneveld was één van de zeven Nederlanders die vorige week op Q-School zijn Tour Card veroverde.

Zonneveld verloor na afloop van vorig jaar zijn Tour Card. "Het zorgde toch wel voor extra druk ditmaal. Ik wou absoluut die Tour Card onmiddellijk terug veroveren. De vorige keer dat ik aan Q-School deelnam was ik veel meer ontspannen, toen begon ik zonder hoge verwachtingen en was die Tour Card eigenlijk een beetje onverwacht", zegt Zonneveld tegenover Darts Actueel.

De 24-jarige Nederlander had op de slotdag nog één of twee puntjes nodig. "Ik was 's morgens bijzonder nerveus. Gelukkig won ik die eerste wedstrijden, nadien kon ik wat meer ontspannen spelen maar ik wou het spel eerlijk spelen en heb in elke wedstrijd mijn best gedaan en uiteindelijk zelfs nog de halve finale gehaald."

Top 64

Zonneveld baalde enorm dat hij eind vorig jaar zijn Tour Card verloor. "Ik vind van mezelf wel dat ik bij de beste 64 van de wereld hoor. Er is de voorbije jaren misschien niet alles uitgekomen wat er inzat. Ik heb bijzonder hard getraind richting het WK, maar daar kwam het er niet uit. Vervolgens ben ik keihard blijven trainen met het vertrouwen dat het op Q-School wel zou lukken."

Tot voor kort werkte Zonneveld naast het darten nog twee dagen bij een accountantskantoor. "Maar daar ben ik nu mee gestopt, ik wil alles op mijn dartscarrière zetten en bekijken hoe ver ik kan geraken op de wereldranglijst.

Analist

Zonneveld is af en toe ook te zien als analist bij Viaplay. "Dat doe ik wel graag. Het is soms wel lastig om te analyseren, je wil immers niet steeds hetzelfde zeggen. Daarom is het wel leuk dat ik wat achtergrondinformatie over de spelers kan geven."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties