Zoran Lerchbacher kwalificeert zich voor zijn thuistoernooi - Christian Gödl, Hannes Schnier en Dominik Haberl staan ook op het podium van de Austrian Darts Open

De Host Nation Qualifier voor het European Tour toernooi in Premstätten (26-28 april) werd donderdagmiddag gehouden. Alle spelers die inwoner zijn van het betreffende gastland - in dit geval Oostenrijk - en niet in het bezit zijn van een Tour Card kunnen deelnemen aan deze toernooien. Op dit kwalificatietoernooi worden vier startplaatsen voor het desbetreffende toernooi van de Europese Tour toegekend;

Tot grote vreugde van alle Oostenrijkse dartsfans plaatste tweevoudig WK-deelnemer Zoran Lerchbacher zich voor het vijfde European Tour-toernooi van het seizoen. Op weg naar de top vier versloeg 'The Hypercane' Marcel Schlüpfinger (6-1), Bernhard Payr (6-1), Stefan Taferner (6-5) en won de beslissende wedstrijd comfortabel met 6-0 van Patrick Tringler. Lerchbacher, die geboren is in Graz en dus maar 20 kilometer verwijderd is van de locatie in Premstätten, kan zich vrijdagavond verheugen op de steun van zijn thuispubliek. Eén ding is nu al duidelijk: de 51-jarige zal elke aanmoediging nodig hebben als hij het in de eerste ronde opneemt tegen niemand minder dan Luke 'The Nuke' Littler.

Naast de lokale held Lerchbacher hebben ook Christian Gödl, Hannes Schier en Dominik Haberl zich gekwalificeerd voor de Austrian Darts Open. 'Black Panthe'r Gödl keert voor het eerst sinds 2019 terug op het PDC-podium en zal het in de eerste ronde opnemen tegen Dom Taylor. Schier doet voor de vijfde keer in totaal mee aan een toernooi van de European Tour na zijn optreden vorig jaar en staat vrijdagmiddag tegenover Brendan Dolan. Haberl maakt zijn debuut op het PDC podium in de avondsessie tegen Andrew Gilding.

Vanuit Duits perspectief zullen Gabriel Clemens, Martin Schindler en Ricardo Pietreczko drie deelnemers vertegenwoordigen in Oostenrijk. Terwijl Luke Humphries en Gary Anderson, twee eerdere titelwinnaars, het vijfde toernooi van de European Tour zullen missen, zullen de topspelers van de wereld prominent vertegenwoordigd zijn in Premstätten met spelers als Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Peter Wright en Rob Cross.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties