Leighton Bennett behoorde tot de kanshebbers voor de BDO-plekken op de Grand Slam of Darts, maar het 13-jarige talent werd uiteindelijk niet gekozen.

De Engelsman maakte dit jaar faam door het BDO-jeugdwereldkampioenschap te winnen én Phil Taylor te verslaan tijdens een demonstratietoernooi. Bovendien plaatste hij zich voor de komende editie van het volwassen BDO WK. Bennett’s naam werd ook genoemd voor de Grand Slam, maar na gesprekken met betrokken partijen is besloten dat tóch niet te doen.

”Bescherming van jonge spelers is voor ons belangrijk”, vertelt PDC-bestuurder Matthew Porter aan Live Darts. ”We hebben veelvuldig gesproken met mensen rondom Leighton, bijvoorbeeld zijn management en zijn familie. Ook Leighton zelf is betrokken geweest bij de beslissing, iedereen is het honderd procent eens met de uitkomst.”

”Het gaat uiteindelijk om de bescherming van hem zelf. Je plaatst namelijk een 13-jarige in een professionele en volwassen sportomgeving. Dan kom je voor uitdagingen te staan, waar je dan op de meest geschikte manier mee om moet gaan. In de eerste plaats voor Leighton zelf, maar ook voor het evenement.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek