De tweede speelronde van de Premier League Darts 2018 staat aanstaande donderdag op het programma. Voor onze acht darts experts is dat de tweede mogelijkheid om punten te verzamelen voor de Premier League Darts VIP-voorspelcompetitie.

De spelregels zijn heel simpel. Elke week voorspellen zij de uitslagen van de daaropvolgende speelronde in de Premier League Darts. Het kiezen van de goede winnaar levert één punt op, een correcte uitslag drie punten.

De deelnemers hoeven niet te vrezen voor een ‘Judgement Night’. Iedereen speelt mee tot aan de Play-Offs, die worden op donderdag 17 mei in Londen gespeeld. Diegene die na deze avond de meeste punten heeft verzameld, wint de VIP-voorspelcompetitie.

Chris Mason, Jerry Hendriks, Keith Deller, Kim Huybrechts, Mark Webster, Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort en Laure James zijn de acht deelnemers in deze competitie. Zij hebben voor de tweede speelronde inmiddels hun voorspellingen ingeleverd.

Na deze speelronde wordt de ranglijst flink opgeschud, want er heerst grote verdeeldheid onder de voorspellingen. Alleen over een overwinning van Michael van Gerwen op Peter Wright zijn de acht experts het eens.

Laure, Van der Voort en Huybrechts verwachten een overwinning voor Daryl Gurney in de eerste partij. Hendriks, Meulenkamp en Deller daarentegen, denken dat de twee punten naar Smith gaan. Mason en Webster houden het op een gelijkspel.

Behoudens Hendriks, verwacht iedereen dat Rob Cross minimaal één punt pakt tegen Simon Whitlock. ‘Electric’ gokt op een 4-7 overwinning voor ‘The Wizard’. Mason, Huybrechts, Van der Voort en James gaan voor een overwinning van ‘Voltage’. Webster, Meulenkamp en Deller verwachten een puntendeling.

Mason, James en Meulenkamp zien Gerwyn Price profiteren van de rugblessure van Gary Anderson. De overige vijf deelnemers voorzien dat ‘The Flying Scotsman’ toch gewoon de zege pakt.

Laure heeft tot slot Mensur Suljovic op winst staan tegen Raymond van Barneveld. Mason, Deller en Huybrechts voorspellen een gelijkspel. Webster, Hendriks, Meulenkamp en Van der Voort verwachten dat Van Barneveld twee punten gaat pakken in deze partij.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek