Ondanks een gescheurde achillespees is Gerwyn Price vastbesloten om de komende weken deel te nemen aan enkele belangrijke PDC-toernooien.

In juli staan World Series-toernooien in Las Vegas en Shanghai op het programma, waar Price voor is uitgenodigd. Tevens doet ‘The Iceman’ mee aan de World Matchplay in Blackpool. Daarnaast is hij ook nog van plan om twee Euro Tour-toernooien te spelen.

De Welshman liep een blessure op tijdens het hardlopen. Artsen bevestigden dat Price een operatie nodig heeft om een pees in zijn linkerbeen te herstellen. De tweevoudig majorfinalist wil zijn operatie echter uitstellen tot augustus, zo vertelt hij aan de PDC.

”Ik kon het niet geloven dat ik deze blessure had opgelopen”, zegt Price. ”Het was een gek incident, ik hoopte dat de kwetsuur niet te ernstig was. Mijn voet is compleet ingepakt op dit moment. Gelukkig is het mijn linkervoet, daar leun ik niet op tijdens het gooien.”

”Het is voor mij belangrijk om op de World Series en de World Matchplay te staan. Dus ik ga alles doen om goed te presteren op deze toernooien. Tot augustus red ik mezelf wel, wellicht moet ik het wel wat rustiger aandoen op het podium. Daarna onderga ik mijn operatie, dan ben ik eind september weer hersteld.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek