Een gelijkspel hoeft niet altijd saai te zijn, dat bewezen Gerwyn Price en James Wade donderdagavond na een prachtig gevecht met onder meer tien 180-scores.

Dankzij een 11-darter in de zevende leg liep Wade met een break voorsprong uit naar 5-2. Zijn tweede zege in de Premier League Darts was binnen handbereik, maar Price kwam knap terug in het duel.

Een 88 finish bracht ‘The Iceman’ terug tot 5-5. De Welshman nam vervolgens de voorsprong over, maar Wade pakte met een knappe 129 check-out een verdiend punt.

Door de vroege achterstand zag Price het gelijkspel als een gewonnen punt. ”Raymond (van Barneveld, red.) snoepte vorige week een punt af bij mij, hetzelfde deed ik bij James (Wade, red.) deze week.”

Over zijn spel was de Grand Slam-kampioen minder tevreden. ”Scorend gaat het goed de laatste weken, maar in deze partij ging het niet lekker. Dus ik moet blij zijn met een punt.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek