Donderdagavond barst de strijd los om de koppositie in de Premier League Darts. Koploper Michael van Gerwen neemt het op tegen Michael Smith, de nummer twee van de tussenstand.

Het verschil tussen de tweevoudig wereldkampioen en de jeugdwereldkampioen is miniem. Beide hebben tien punten verzameld na zes wedstrijden. Op legsaldo moet Smith zijn Nederlandse tegenstander echter nipt voor zich dulden. ‘Bullyboy’ had de leiding even in handen, maar na de vijfde speelweek nam Van Gerwen de koppositie over.

Daryl Gurney en Mensur Suljovic openen de sessie in Glasgow. Een kraker aan de onderkant van de competitiestand. De Oostenrijker en de Noord-Ier vullen de zevende en achtste plaats in met vier punten. Het verschil met de degradatiestreep is uiterst klein, want ook de nummer negen, Peter Wright, staat op vier punten. ‘Snakebite’ legt zelf aan tegen Raymond van Barneveld, die zich met een zege nagenoeg kan veilig spelen.

Gary Anderson treft voor eigen publiek Simon Whitlock. Regerend wereldkampioen Rob Cross kruist de degens met Gerwyn Price, die nog zonder overwinningen is in de Premier League.

Achtste speelronde – 22 maart
The SSE Hydro, Glasgow
Daryl Gurney v Mensur Suljovic
Michael van Gerwen v Michael Smith
Gary Anderson v Simon Whitlock
Peter Wright v Raymond van Barneveld
Rob Cross v Gerwyn Price

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek