Een psycholoog heeft ervoor gezorgd dat Stephen Bunting zijn dartscarrière kon voortzetten, dat vertelt de voormalig Lakeside-kampioen in een openhartig interview met Live Darts.

Bunting begint de afgelopen weken weer in vorm te komen, nadat hij door een achtbaan van emoties is gegaan. Op een gegeven moment dacht de Engelsman zelfs aan het beëindigen van zijn loopbaan.

”Ik begon depressief te raken, daar had ik hulp bij nodig. Soms had ik het idee dat mensen mij aan het uitlachen waren. Zo slecht was het, ik zag geen licht aan het einde van de tunnel.”

”Ik was niet meer mezelf. Zonder hulp van mijn manager en een psycholoog had ik nu niet meer gespeeld. Darts kan een zeer eenzame sport zijn wanneer je op het podium staat en niemand je kan helpen.”

Afgelopen weekend strandde Bunting in de tweede ronde van de Gibraltar Darts Trophy. Een jaar geleden, op hetzelfde toernooi, dacht hij aan stoppen. ”Het was een heel moeilijk seizoen. Ik wilde alles opdoeken en een nieuwe baan zoeken. Vertrouwen speelt een grote rol in onze sport. Zodra je je vertrouwen kwijt bent, is het lastig om daarmee om te gaan.”

”In mijn periode bij de BDO was ik zeer succesvol, ik was gewend om bijna alles te winnen. Dat was mijn eerste probleem. Hoe vaker je verliest, hoe eerder je aan jezelf gaat twijfelen. Ik ben vervolgens naar een psycholoog gegaan en dat heeft mij geholpen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek