John Henderson mag donderdag opnieuw zijn dartstalenten vertonen tijdens de speelronde van de Premier League Darts in Aberdeen.

Vorig jaar was Henderson ook één van de ‘Challengers’ en toen hield hij Michael van Gerwen op een gelijkspel. Bovendien ging het dak in Aberdeen er bijna af tijdens de opkomst van The Scottish Highlander richting het podium.

De PDC genoot dus ook van Big Hendo en besloot hem opnieuw een uitnodiging te geven. Donderdagavond speelt Henderson tijdens de eerste speelronde van de Premier League Darts tegen Nathan Aspinall, die debuteert als vaste deelnemer in de competitie. De Schot verwacht niet dat Aspinall hatelijk zal worden ontvangen door het publiek, zo vertelt hij aan Live Darts.

”Het gaat zeker lawaaierig worden, maar Nathan gaat niet uitgefloten worden. Daar doen ze in Aberdeen niet aan. Ik denk niet dat hij ooit in zo’n atmosfeer heeft gespeeld, we gaan zien hoe hij daarmee omgaat. Nathan heeft een geweldig jaar gehad, dus ik weet zeker dat het goedkomt”, zo stelt hij zijn komende tegenstander gerust.

Henderson had er echter niet op gerekend om dit jaar opnieuw te mogen spelen in de Premier League Darts, nadat vorig jaar uit nood een opzet was gemaakt met negen losse invallers.

”Vorig jaar was fenomenaal, het hoogtepunt uit mijn carrière. Donderdagavond wordt het nog drukker dan vorig jaar met achtduizend mensen. Het gaat erg lawaaierig worden, maar zeker ook een goede avond.”

”Ik had echter niet verwacht dat ze door zouden gaan met de Challengers-opzet. Gelukkig voor mij doen ze dat wel en heb ik de kans om mijn ervaring van vorig jaar te herbeleven. Ik denk alleen niet dat het beter kan dan vorig jaar. Ik krijg al kippenvel als ik aan vorig jaar denk.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek