Michael Smith heeft tijdens het PDC Pro Tour-weekend in Wigan het hoogste gemiddelde gegooid. ‘Bullyboy’ wierp zaterdag tijdens Players Championship 1 een gemiddelde van 111.99 punten per beurt.

Opmerkelijk genoeg verloor Smith deze wedstrijd aan Peter Wright. De Schot noteerde op zijn beurt een moyenne van 110.49 in die partij, goed voor een tweede plaats op de lijst met hoogste gemiddeldes.

Gerwyn Price bemachtigde een derde plek door zijn gemiddelde van 110.33 in zijn gewonnen duel tegen Vincent Kamphuis. Michael van Gerwen bezit de vierde, vijfde, zesde en tiende plaats.

Naast Van Gerwen staan er nog twee andere Nederlanders in de top-15 hoogste gemiddeldes tijdens Players Championship 1 & 2. Maik Kuivenhoven gooide nota bene in zijn debuutwedstrijd op de Pro Tour een moyenne van 106 punten per beurt. Hierdoor wist de Zuid-Hollander met 6-2 van Conan Whitehead te winnen.

Ook Geert Nentjes maakte indruk bij zijn debuutweekend op het PDC Pro Tour-circuit. De darter uit Urk gooide zondag Mervyn King uit het toernooi en wierp in deze partij een negendarter én een meer dan verdienstelijk gemiddelde van 107.36.

Rob Cross, Ian White, James Wade, Ross Smith, Dave Chisnall en Jonny Clayton wisten zich eveneens in de top-15 te spelen. Het gemiddelde van Clayton (106.45) was goed genoeg om zondag van Van Gerwen te winnen.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek