Jeffrey Sparidaans vindt het niet eerlijk dat PDC-spelers nu kunnen meedoen aan BDO-toernooien. John Michael, sinds januari in het bezit van een PDC Tour Card, deed afgelopen weekend mee aan de Romanian Classic in Roemenië.

Michael won in de halve finale van Sparidaans, die na zijn nederlaag zijn beklag deed op Twitter. ”Dit is niet eerlijk. Hij heeft een Tour Card, wint een BDO-toernooi en steelt punten van de BDO-spelers. We werken hard om de Lakeside te halen en hij gaat over een paar weken een PDC-toernooi spelen”, schreef de Tilburger.

Nieuwe regelgeving

Een regelaanpassing binnen de British Darts Organisation heeft ervoor gezorgd dat PDC-spelers nu ook aan hun toernooien mee kunnen doen. Darters van de PDC hebben echter wel toestemming nodig van hun bond om mee te mogen doen. Tour Card-houders mogen namelijk niet zomaar op livestream of televisie spelen bij een toernooi dat niet in handen is van de PDC.

PDC-voorzitter Barry Hearn liet weten dat John Michael toestemming had gekregen om mee te doen aan het toernooi in Roemenië. ”Niet eerlijk”, reageerde Sparidaans op dat besluit.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek