Zaterdagavond worden de resterende vier eerste rondewedstrijden gespeeld op de Unibet Masters. Onder meer Michael van Gerwen en Benito van de Pas betreden dan het podium.

De avond wordt geopend door twee spelers die er bij de eerste editie van de Unibet Masters in 2013 ook bij waren. Toen speelden James Wade en Simon Whitlock ook tegen elkaar en was het ‘The Machine’ die met 8-7 aan het langste eind trok.

De tweede partij gaat tussen twee darters die er voor het eerst bij zijn in Milton Keynes: Daryl Gurney versus Gerwyn Price. Opvallend is dat ‘The Iceman’ in de onderlinge balans ruim aan de leiding gaat. De Welshman won vijf van de zes ontmoetingen, waaronder hun enige onderlinge TV-wedstrijd op het European Championship in 2016.

Tijdens de laatste twee partijen verschijnt er telkens één Nederlander op het podium. In duel drie neemt Van de Pas het op tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. Michael van Gerwen kruist de degens met Kim Huybrechts in de laatste partij uit de eerste ronde.

Zaterdag 27 januari (vanaf 20:00 uur)
Eerste ronde
20:10 uur Simon Whitlock v James Wade
21:10 uur Daryl Gurney v Gerwyn Price
22:10 uur Gary Anderson v Benito van de Pas
23:10 uur Michael van Gerwen v Kim Huybrechts

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek