De PDC heeft het speelschema voor de eerste ronde van de World Cup of Darts bekendgemaakt. Het Nederlandse team komt op vrijdagavond 7 juni in actie.

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena treffen Spanje tijdens de tweede dag van de World Cup of Darts. Namens Spanje betreden Cristo Reyes en Toni Alcinas het podium. Het WK voor landenteams begint op donderdag 6 juni. Op de openingsavond is het de beurt aan onder meer titelkandidaten Schotland en Wales.

De Schotten Peter Wright en Gary Anderson spelen tegen Per Laursen en Niels Heinsøe uit Denemarken. Gerwyn Price en Jonny Clayton (Wales) treffen Paul Lim en Harith Lim (Singapore). Ook het Belgische duo Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh speelt op de donderdag. Zij kruisen de degens met Royden Lam en Kai Fan Leung uit Hong Kong.

Viervoudig toernooiwinnaar Engeland komt net als Nederland op de tweede toernooidag in actie. Rob Cross en Michael Smith leggen aan tegen Lourence Ilagan en Noel Malicdem uit de Filipijnen.

Vorig jaar werd het WK voor landenteams gewonnen door Nederland. Van Gerwen en Van Barneveld wisten de World Cup of Darts destijds gezamenlijk voor de derde keer te winnen. In 2010 pakte ‘Barney’ de titel samen met Co Stompé.

Speelschema World Cup of Darts 2019
Eerste ronde

Donderdag 6 juni (vanaf 19:00 uur)

Gibraltar v Japan
Noord-Ierland v Zuid-Afrika
Nieuw-Zeeland v Litouwen
België v Hong Kong
Brazilië v Zweden
Wales v Singapore
Hongarije v Duitsland
Schotland v Denemarken

Vrijdag 7 juni (vanaf 19:00 uur)

China v Verenigde Staten van Amerika
Italië v Canada
Polen v Tsjechië
Ierland v Griekenland
Engeland v Filipijnen
Oostenrijk v Rusland
Australië v Finland
Nederland v Spanje

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Author: Pieter Verbeek