Het circus van de Premier League Darts is deze week afgereisd naar Leeds, waar de zestiende – en laatste – speelronde van de competitie wordt gespeeld.

Peter Wright en Michael Smith zijn de enige twee spelers die niet meer in de race zijn voor de play-offs van de Premier League Darts. Zij kunnen echter wel de kwalificatierace beïnvloeden tijdens de laatste speelronde.

Wright en Gerwyn Price openen de avond in Leeds. ‘The Iceman’ is bij een nederlaag definitief uitgeschakeld, terwijl de Welshman eigenlijk ook weinig aan een gelijkspel heeft. Zelfs bij een overwinning is Price afhankelijk van het resultaat van minstens twee van zijn concurrenten.

Één van die kanshebbers komt na Price in actie. Daryl Gurney treft Smith, die enkel nog voor een hogere klassering in de eindstand van de Premier League Darts speelt. Voor ‘Superchin’ is de opdracht simpel in Leeds. Hij moet een beter resultaat behalen dan Price en Mensur Suljovic.

De Oostenrijker treft Michael van Gerwen tijdens de zestiende speelronde van de Premier League Darts. Nummer drie James Wade heeft aan een gelijkspel tegen Rob Cross genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs. Een nederlaag is niet fataal wanneer Gurney of Suljovic niet wint.

Van Gerwen en Cross strijden donderdagavond om de eindwinst in de reguliere competitie. Cross heeft momenteel een voorsprong van één punt op zijn Nederlandse rivaal. Enkel Phil Taylor (2005-2012) en Van Gerwen (2013-2018) wisten in het verleden de reguliere competitie te winnen.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Zestiende speelronde – Donderdag 16 mei
First Direct Arena, Leeds

Gerwyn Price v Peter Wright
Daryl Gurney v Michael Smith
Michael van Gerwen v Mensur Suljovic
James Wade v Rob Cross

De stand in de Premier League Darts na de vijftiende speelronde.

Foto: PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek