Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan zondagmiddag tegenover elkaar op de Dutch Darts Masters in de IJsselhallen in Zwolle.

De winnaar van de partij tussen Van Gerwen en Van Barneveld plaatst zich voor de finalesessie van de Dutch Darts Masters. Het wordt pas de vierde ontmoeting tussen de twee Nederlandse dartsgiganten op de Euro Tour.

In de seizoenen 2017-2018 speelde ‘Barney’ slechts eenmaal op het Europese circuit en ook toen stonden de Hagenaar en de Vlijmenaar tegenover elkaar. Toen, bijna twee jaar geleden, troffen zij elkaar in de kwartfinale van de German Darts Masters. Van Gerwen wist dit onderonsje met 6-3 te winnen.

Twee jaar eerder, tijdens de European Darts Matchplay in 2015, werd het liefst 6-1 voor de huidige nummer één van de wereld. Onlangs troffen de twee Nederlandse darters elkaar op de German Darts Open en toen zegevierde Van Gerwen met 6-5. De winnaar van het Nederlandse onderonsje speelt in de kwartfinale tegen Dave Chisnall of Ricky Evans.

Later op de middag strijden nog twee andere Nederlanders voor een plek in de kwartfinale van de Dutch Darts Masters. Jermaine Wattimena treft Ian White, de nummer twee van de plaatsingslijst. Vincent van der Voort legt aan tegen Max Hopp, nadat de Noord-Hollander zaterdagavond knap afrekende met Mensur Suljovic.

De Dutch Darts Masters is dit weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema

Zondag 26 mei
Derde ronde
Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
Dave Chisnall v Ricky Evans
Glen Durrant v Dennis Nilsson
Gerwyn Price v Brendan Dolan
Ian White v Jermaine Wattimena
Vincent van der Voort v Max Hopp
Peter Wright v Simon Whitlock
Mervyn King v Rowby-John Rodriguez

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek