Rob Cross gaat als koploper toewerken naar de kraker tegen Michael van Gerwen in de Premier League Darts. Volgende week staan de nummers één en twee van de wereldranglijst tegenover elkaar in Cardiff.

Donderdagavond in Liverpool wisten beide spelers met gemak te winnen in de Premier League Darts. Cross zegevierde met 8-5 tegen Peter Wright en bracht zijn puntentotaal op zeventien. Van Gerwen won dankzij een gemiddelde van 109 met 8-3 van Michael Smith. De Vlijmenaar heeft na elf speelrondes één punt minder dan zijn Engelse rivaal.

Wright en Smith blijven op respectievelijk de zevende en achtste plaats steken. Zij lijken deelname aan de play-offs nu definitief uit hun hoofd te kunnen zetten. Van Gerwen en Cross zijn bijna zeker van een plek bij de laatste vier, daarachter strijden vier spelers om de twee resterende plaatsen.

James Wade, Gerwyn Price, Mensur Suljovic en Daryl Gurney staan allen op twaalf punten. Price en Wade hebben dankzij een beter legsaldo de plekken drie en vier momenteel in handen. ‘The Iceman’ wist in Liverpool te winnen van Suljovic, terwijl Wade gelijkspeelde tegen Gurney.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Foto: PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek