Michael van Gerwen heeft de koppositie terugveroverd in de Premier League Darts. Na zijn 7-2 overwinning op Gerwyn Price nam ‘Mighty Mike’ de leiding over van James Wade.

Wade zakte van plek één naar de derde plaats na zijn ruime nederlaag tegen Mensur Suljovic. Nummer twee Rob Cross heeft na zes speelrondes evenveel punten als Van Gerwen, maar heeft minder legs gewonnen via breaks waardoor ‘Voltage’ de Nederlander moet voorlaten. Cross wist donderdagavond te winnen van Raymond van Barneveld.

De 51-jarige Hagenaar bleef daardoor op de laatste plaats steken met twee punten. De achterstand op een veilige achtste plaats liep echter op naar drie punten. Michael Smith en Daryl Gurney hebben momenteel vijf punten verzameld, één punt minder dan Price. Smith wist de zege te pakken tegen invaller Nathan Aspinall, terwijl Gurney een punt overhield aan het duel tegen Peter Wright, de huidige nummer vier in de tussenstand.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Stand Premier League Darts 2019 na zesde speelronde

Foto: PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek