Rob Cross is tegen zijn eerste nederlaag als regerend wereldkampioen opgelopen. In de kwartfinale van de Unibet Masters was Mensur Suljovic met 10-8 te sterk.

Cross pakte als eerste de leiding in de wedstrijd en kwam met een 14-darter in de vierde leg op een break voorsprong. De Oostenrijker brak echter meteen terug met een 12-darter. Er volgde nogmaals een break van de Engelsman, maar weer was het Suljovic die in leg tien voor de rebreak zorgde met een 120 finish.

Na de pauze trapte ‘The Gentle’ even stevig het gaspedaal in. Een 13-darter, 112 check-out en een 14-darter leverde een 8-5 voorsprong op. Met twee 13-darters op rij kwam ‘Voltage’ terug tot 8-7, maar Suljovic behield de break voorsprong via dubbel 10.

De nummer drie van de wereld bleef in de wedstrijd door dubbel 14 te raken, maar slaagde er niet meer in om zijn Oostenrijkse opponent te breken. Suljovic gaf zijn tegenstander geen enkele kans in zijn eigen leg en wierp een 136 finish in het bord om met een 12-darter de zege veilig te stellen.

De winnaar van de Champions League of Darts neemt het in de halve finale op tegen Raymond van Barneveld. De vijfvoudig wereldkampioen boekte een spetterende 10-2 overwinning op Peter Wright.

Doe mee aan het Premier League Darts Spel 2018.  Maak voor maar 5 euro kans op een 1e prijs van 88 euro en een minimale prijzenpot van 500 euro!

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek