Gerwyn Price heeft weinig vrienden gemaakt in de dartswereld met zijn vele gejuich op het podium, maar opvallend genoeg heeft Phil Taylor zijn kant gekozen.

De 16-voudig wereldkampioen nam het in een interview met Live Darts op voor de Welshman, die onlangs een boete van 21.500 pond kreeg opgelegd door de DRA. Volgens deze tuchtcommissie heeft Price meerdere regels geschonden tijdens de Grand Slam of Darts. Taylor is het niet eens met deze conclusie.

”Persoonlijk zie ik niet wat hij fout heeft gedaan. Gerwyn is niet anders dan andere spelers die ik zelf heb meegemaakt gedurende mijn carrière. Andy Hamilton, Michael van Gerwen en Kim Huybrechts, ze doen het allemaal. Zelfs Gary Anderson juicht op sommige momenten.”

De 58-jarige dartslegende houdt zich vervolgens niet in nadat Taylor werd gevraagd wat hij van de boete vindt, die Price kreeg opgelegd door de tuchtcommissie.

”Walgelijk”, zegt ‘The Power’ in harde bewoording. ”Als ik Gerwyn was, zou ik beroep aantekenen en de boete niet betalen. Geen sprake van, zeker niet als andere spelers hetzelfde verdrag vertonen en ermee wegkomen.”

”Die boete is honderd procent te hoog. Vooruit, je kan een gesprek met Price aangaan over zijn gedrag. Echter wordt er van spelers gevraagd om het publiek te entertainen en daar krijg je dan vervolgens een boete voor opgelegd. Dat slaat nergens op”, aldus Taylor.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek