Eind deze maand staat de World Matchplay 2019 op het programma. Om alvast een beetje warm te lopen voor dit toernooi, blikken we de komende periode terug op enkele gebeurtenissen in het verleden van de World Matchplay.

Ditmaal aandacht voor de zinderende finale van de World Matchplay in 1998. Destijds stonden Rod Harrington en Ronnie Baxter tegenover elkaar in de eindstrijd in Blackpool.

Zoals wel vaker in zijn carrière greep Baxter ondanks een goede uitgangspositie net naast de titel. ‘The Rocket’ kwam op een 17-14 voorsprong en had nog maar één leg nodig voor de eindzege.

In de 33ste leg kreeg de voormalig Lakeside-finalist een matchdart, maar zijn kans op tops werd gemist. Baxter zag Harrington terugkeren tot 17-17, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen.

Al te lang duurde deze verlenging niet want ‘The Prince of Style’ brak zijn landgenoot meteen met een 125 finish. Dit deed de voormalig nummer één bij de PDC via triple 15 en tweemaal tops. Harrington staat met deze finish te boek als een trendsetter in het gebruiken van twee dubbels bij het uitgooien van een check-out. Een leg later pakte de voormalig WK-finalist de titel via dubbel 5.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek