Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 februari is het voetbalstadion van MK Dons in Milton Keynes gastheer van de Masters 2019, het traditionele openingstoernooi van het nieuwe PDC-seizoen.

De top-16 van de wereldranglijst na het WK Darts krijgt een uitnodiging om aan de Masters deel te nemen. Ze zijn er bijna allemaal, want enkel Gary Anderson moest zich afmelden vanwege een rugblessure. De Schot wordt vervangen door Stephen Bunting. Dartsnieuws.com heeft een overzicht gemaakt met alle informatie over de Masters 2019 die je nodig hebt om het toernooi optimaal te volgen.

Loting & speelschema

Titelverdediger Michael van Gerwen is de enige Nederlandse deelnemers op de Masters dit jaar. De regerend wereldkampioen krijgt concurrentie van onder meer Rob Cross, Peter Wright, Adrian Lewis en Mensur Suljovic. Van Gerwen speelt zijn eerste ronde op vrijdagavond tegen Jonny Clayton.

Op vrijdag- en zaterdagavond worden alle eerste rondewedstrijden afgewerkt. Zondagmiddag staan de kwartfinales op het programma. De vier overgebleven spelers strijden zondagavond om de eindzege tijdens de finalesessie. Bekijk hier de loting en het speelschema voor dit toernooi.

Prijzengeld

Op de Masters 2019 wordt in totaal 200.000 pond aan prijzengeld uitgekeerd. Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld per ronde.

Uitzendschema

Het toernooi wordt gedurende het weekend grotendeels uitgezonden door RTL 7. Alle avondsessies zijn live te volgen bij de Nederlandse dartszender. De middagsessies van zondag wordt in samenvattingen op de buis gebracht.

Format

Eerste ronde – Best of 19 legs
Kwartfinale – Best of 19 legs
Halve finale – Best of 21 legs
Finale – Best of 21 legs

Roll of Honour

2013 Phil Taylor
2014 James Wade
2015 Michael van Gerwen
2016 Michael van Gerwen
2017 Michael van Gerwen
2018 Michael van Gerwen

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek