Van 7 februari tot en met 23 mei wordt de vijftiende editie van de Premier League Darts gespeeld. De speelrondes worden door RTL 7 en RTL Z uitgezonden.

Normaliter worden uitzendingen rondom de Premier League Darts uitgezonden op RTL 7. In verband met Europa League voetbal worden sommige speelrondes echter via RTL Z op de buis gebracht.

De PDC organiseert dit jaar wederom twee speelrondes in de Nederlandse havenstad, waaronder ‘Judgement Night’. De achtste en negende speelronde worden op 27 en 28 maart in Ahoy Rotterdam gespeeld. Na deze avonden vallen de twee slechtst presterende darters af, waarna de competitie met acht spelers doorgaat.

Op 7 februari wordt in Newcastle de eerste speelronde van de Premier League Darts gespeeld. De play-offs staan op 23 mei in Londen op het programma.

Michael van Gerwen, Rob Cross, Peter Wright, Daryl Gurney, Michael Smith, Gerwyn Price, Mensur Suljovic, James Wade en Raymond van Barneveld zijn de negen vaste deelnemers in de Premier League Darts. Gary Anderson moest zich vanwege een rugblessure afmelden en wordt door negen verschillende spelers vervangen. Deze invallers kunnen echter geen punten verzamelen voor de competitiestand.

TV-uitzendschema RTL 7 & RTL Z tijdens Premier League Darts 2019

Donderdag 9 mei (RTL Z)
20:05 uur – 23:00 uur | Vijftiende speelronde

Donderdag 16 mei (RTL 7)
19:30 uur – 23:00 uur | Zestiende speelronde

Donderdag 23 mei (RTL 7)
19:30 uur – 23:00 uur | Play-offs

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek