Met nog zo’n twee maanden te gaan tot aan de start van het WK Darts bij de PDC, hebben twaalf Nederlanders zich virtueel geplaatst voor het toernooi in Londen.

Het aantal deelnemers aan het WK Darts is verhoogd van 72 naar 96. De top-32 van de wereldranglijst krijgt een plaatsing toegewezen en mogen de eerste ronde van het wereldkampioenschap overslaan. In de eerste ronde staan de top-32 van de geschoonde Pro Tour-ranking tegenover de 32 internationale qualifiers.

Op dit moment staan er vijf Nederlanders in de top-32 van de wereldranglijst. Michael van Gerwen is nu al verzekerd van de toppositie op de plaatsingslijst, terwijl Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen ook een beschermde status gaan krijgen. Hetzelfde geldt op dit moment ook voor Benito van de Pas en Jermaine Wattimena.

Vervolgens worden de 32 beste vloerspelers van de geschoonde Pro Tour Order of Merit toegevoegd aan het deelnemersveld. Op basis van het verdiende geld op de vloertoernooien zijn Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Jan Dekker en Danny Noppert al zeker van kwalificatie. Vincent van der Voort en Jeffrey de Graaf staan momenteel eveneens in de top-32 op de geschoonde Pro Tour-ranking.

Yordi Meeuwisse wist het kwalificatietoernooi voor spelers uit de Benelux te winnen en mag daardoor ook zijn opwachting maken in Londen.

De komende weken worden nog drie toernooien gespeeld die meetellen voor de Pro Tour-ranglijst. Dit zijn twee Players Championships en één Euro Tour-evenement.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek