Raymond van Barneveld heeft opnieuw van Phil Taylor gewonnen in een online-wedstrijd tussen de twee voormalig wereldkampioenen.

In april stonden de twee dartslegendes voor het eerst tegen elkaar in een online-wedstrijd. Toen werd er middels een benefietduel geld opgehaald voor de Engelse gezondheidszorg. Daarbij werd flink wat geld opgehaald voor de Engelse gezondheidszorg. Door vijftien 180’ers werd er liefst 15.000 pond verdiend voor de NHS. Deze historische ontmoeting werd na een beslissende leg gewonnen door Van Barneveld.

Ditmaal stond er enkel prestige op het spel. De beginfase van deze partij ging gelijk op. De eerste zes legs werden netjes verdeeld over beide spelers. Daarna trapte Barney flink op het gaspedaal.

De 52-jarige Hagenaar brak zijn Engelse opponent via dubbel 12 voor 4-3 en liep dankzij een 74 finish en een 14-darter uit naar 8-3. Taylor kwam daarna echter terug tot 9-8, onder meer nadat Van Barneveld in de zestiende leg drie kansen liet liggen op 10-6.

Die missers werden hem echter niet fataal. Op het juiste moment wist de vijfvoudig wereldkampioen weer te pieken en met een 13-darter werd de voorsprong op 10-8 gebracht. Taylor stond vervolgens op 32 te wachten om de achterstand weer terug te brengen, maar kwam daar niet meer aan toe. Van Barneveld gooide 120 uit en besliste daarmee het duel.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek