Benito van de Pas heeft zich naar de vierde ronde op het WK Darts geknokt. ‘Big Ben’ versloeg Toni Alcinas bij de laatste 32 met 4-2 in sets.

Alcinas had een ronde eerder nog indruk gemaakt met een imponerende zege op Peter Wright, maar daar was tegen Van de Pas weinig van te zien. Met een gemiddelde van ruim 84 kwam de Spanjaard niet in de buurt van zijn niveau van zijn eerdere duel. De Nederlander worstelde eveneens met zijn vorm en noteerde voor de tweede wedstrijd op rij een gemiddelde van in de 86.

Desondanks was het voldoende om Alcinas naar huis te sturen. Al maakte de Tilburger het lastig voor zichzelf door een 2-0 voorsprong in sets uit handen te geven, nadat hij vier setpijlen miste voor een 3-1 voorsprong.

Met een goed getimede 149 check-out won Van de Pas echter de vijfde set, waarna hij de zege pakte in set zes dankzij twee 15-darters op rij. De drievoudig winnaar van een PDC-rankingtoernooi gaat vrijdagmiddag bij de laatste zestien spelen tegen Brendan Dolan uit Noord-Ierland.

Klik hier voor meer informatie over het WK Darts 2019, waaronder het speelschema, format en verdeling van het prijzengeld.

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
Derde ronde
Toni Alcinas (84.53) 2-4 (86.07) Benito van de Pas (1-3, 1-3, 3-2, 3-2, 2-3, 2-3)
Vierde ronde
Gary Anderson v Chris Dobey
Michael van Gerwen v Adrian Lewis

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Pieter Verbeek/PV-Darts

 

Tags:

Author: Pieter Verbeek