Mervyn King heeft zich ten koste van Dimitri van den Bergh geplaatst voor de tweede ronde van de World Grand Prix in Dublin. De Belgische jeugdwereldkampioen verloor bij zijn eerste opwachting op dit toernooi met 2-1 in sets van ‘The King’.

De eerste set ging tegen de verhouding in naar Van den Bergh, die een 105 finish gooide in de beslissende leg nadat King drie setpijlen onbenut liet. Met twee 15-darters richtte de voormalig finalist in Dublin zich echter weer op in de tweede set en dwong hij een beslissende derde set af.

In de beslissende set ging het initiatief al snel naar Van den Bergh. De Belg brak zijn Engelse tegenstander met een 14-darter en hield daarna zijn eigen leg via dubbel 16. Toch gaf King wederom niet op. Met een 16-darter en een 133 finish knokte hij zich terug naar 2-2. King mocht de beslissende leg beginnen en benutte dit voordeel met een 16-darter.

Ook Chris Dobey maakte met een overwinning zijn debuut op de World Grand Prix. ‘Hollywood’ boekte een gemakkelijke 2-0 zege op Ricky Evans voor een plek in de tweede ronde.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het toernooischema.

Speelschema World Grand Prix 2019

Zondag 6 oktober
Eerste ronde

Ricky Evans (79.08) 0-2 (89.50) Chris Dobey (1-3, 1-3)
Mervyn King (88.03) 2-1 (84.95) Dimitri Van den Bergh (2-3, 3-1, 3-2)
Joe Cullen v Ian White
Jeffrey de Zwaan v Steve Beaton
James Wade v John Henderson
Michael Smith v Simon Whitlock
Michael van Gerwen v Jamie Hughes
Gary Anderson v Keegan Brown

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek