Vincent van der Voort heeft afgelopen weekend uitstekende zaken gedaan met het oog op plaatsing voor het EK Darts, dat in oktober wordt gespeeld.

De Noord-Hollander haalde tijdens de Dutch Darts Masters in Zwolle de kwartfinale na zeges op onder meer Mensur Suljovic en Max Hopp. Daarmee verdiende Van der Voort vijfduizend pond voor de Euro Tour Order of Merit. Dat levert hem een flinke stijging op de ranking op, want hij verruilt plek 39 voor de 23ste plaats.

Van der Voort staat met tienduizend pond één plekje onder Jeffrey de Zwaan gepositioneerd. ‘The Black Cobra’ staat na zeven van de dertien Euro Tour-toernooien op elfduizend pond.

Michael van Gerwen voert ondanks zijn nederlaag in de finale van de Dutch Darts Masters nog altijd de ranglijst aan. Met 115.000 pond heeft Mighty Mike een ruime voorsprong op nummer twee Ian White. ‘The Diamond’ wist in Zwolle zijn tweede Euro Tour-titel van het seizoen te bemachtigen.

Raymond van Barneveld en Jermaine Wattimena zijn de twee andere Nederlanders in de top-32. Zij staan op de respectievelijk 27 en 28ste plaats van de Euro Tour-ranking.

De 32 beste spelers op de PDC European Tour Order of Merit na dertien Euro Tour-toernooien doen mee aan de European Championship in Göttingen.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek