Vincent van der Voort is in de eerste ronde van de World Grand Prix uitgeschakeld door Nathan Aspinall. De Noord-Hollander kende een totale off-day en kwam zelfs niet verder dan een gemiddelde van 65. Aspinall won gemakkelijk met 2-0 in sets.

Het zat in de eerste leg al meteen tegen voor Van der Voort. Hij miste zes dubbels voor de eerste leg, die vervolgens met een 25 check-out naar Aspinall. ‘The Asp’ kwam daarna op 2-0 met een 76 finish. In de derde leg kwam Van der Voort niet van de 501 af, doordat hij zijn negen openingsdubbels miste. Aspinall wierp een 12-darter en had de eerste set binnen.

Aspinall pakte vervolgens al snel een 2-0 voorsprong in de tweede set. Via dubbel 2 kwam Van der Voort daarna voor het eerst op het scorebord. Daar bleef het bij; met een 14-darter maakte Aspinall een einde aan deze wedstrijd.

Stephen Bunting boekte een verrassend makkelijke zege op Jonny Clayton. De Welshman worstelde met zijn dubbels, iets wat Bunting een stuk beter afging. ‘The Bullet’ pakte de zege met 2-0.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het toernooischema.

Speelschema World Grand Prix 2019

Maandag 7 oktober
Eerste ronde

Stephen Bunting (77.88) 2-0 (73.42) Jonny Clayton (3-0, 3-2)
Vincent van der Voort (65.32) 0-2 (92.04) Nathan Aspinall (0-3, 1-3)
Adrian Lewis v Jermaine Wattimena
Glen Durrant v Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney v Danny Noppert
Gerwyn Price v Dave Chisnall
Rob Cross v Mensur Suljovic
Peter Wright v Max Hopp

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek