Michael van Gerwen begon het drieluik World Series-toernooien in ‘Down Under’ succesvol met de eindzege in Auckland. Daarna maakte de PDC de oversteek naar Australië waar evenementen in Melbourne en Brisbane op het programma staan.

Op de Auckland Darts Masters kwam niemand in de buurt van Van Gerwen. De 29-jarige Brabander versloeg achtereenvolgens Cody Harris, Gary Anderson, Peter Wright en Raymond van Barneveld. Met name tegen Wright speelde ‘Mighty Mike’ magistraal. De tweevoudig wereldkampioen wierp onder meer een 170- en 164 finish op rij.

Van Gerwen wil het goede gevoel doorzetten in Australië, waar dit weekend de Melbourne Darts Masters gespeeld wordt. De nummer één van de wereld speelt vrijdag in de eerste ronde tegen Raymond Smith.

”Winnen geeft mij nog meer vertrouwen, dus iedereen moet oppassen”, waarschuwt Van Gerwen zijn concurrenten. ”Het feit dat ik niks te bewijzen heb, maakt mij nog sterker.”

”Elk toernooi waar ik aan meedoe, verwacht ik te winnen. Ik heb het volste vertrouwen dat ik in Melbourne en Brisbane met de beker in mijn handen ga staan. Het is mooi om te laten zien dat ik nog steeds de baas ben en dat wil ik blijven doen.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.

Loting Melbourne Darts Masters
Michael van Gerwen v Raymond Smith
Simon Whitlock v Corey Cadby
Peter Wright v Mike Bonser
Raymond van Barneveld v Raymond O’Donnell
Rob Cross v Haupai Puha
Michael Smith v Tim Pusey
Gary Anderson v James Bailey
Kyle Anderson v Damon Heta

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek