Michael van Gerwen mag aankomende week weer aan de bak. Van 8 tot en met 12 juli worden in Milton Keynes de PDC Summer Series gehouden.

Het evenement bestaat uit vijf opeenvolgende Players Championship-toernooien. Voor Van Gerwen worden het zijn eerste officiële wedstrijden sinds half maart.

De PDC heeft strenge maatregelen genomen om de toernooien zo veilig mogelijk te laten verlopen vanwege de nog heersende coronacrisis. Zo worden spelers bij aankomst getest en moeten zij – indien de test negatief (coronavrij) – in het hotel blijven. Tevens moeten darters één meter afstand houden van elkaar.

Van Gerwen hoopt dat zijn collega’s deze maatregelen serieus nemen. Hij haalt in gesprek met Darts1.de het tennistoernooi van toptennisser Novak Djokovic als voorbeeld aan. De Servische tennisser had een toernooi georganiseerd waarbij geen enkele rekening gehouden werd met social distancing. Het gevolg: bijna alle deelnemende tennissers waren besmet geraakt met het coronavirus.

”Een fout kan een hoop ellende veroorzaken. Dat heb je bij het tennistoernooi van Novak Djokovic gezien. Als je het niet serieus neemt, kan het misgaan. In die positie wil je niet komen. Je wil uiteindelijk het beste voor jezelf en de mensen om je heen. Ik heb twee kleine kinderen thuis en wil problemen voorkomen. Iedereen moet het dus serieus nemen.”

De Players Championship-toernooien worden zonder publiek gespeeld. Van Gerwen vindt dat geen enkel probleem. ”Ik heb vaker zonder publiek gespeeld. Bijvoorbeeld tijdens dat internettoernooi waarbij je enkel twee spelers en een scheidsrechter had”, zo doelt hij op de Championship League of Darts (2008-2013). Het is nu wel een beetje anders omdat je moet uitkijken met de dingen die je doet”, aldus de nummer één van de wereld.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek