Michael van Gerwen kroonde zich donderdagavond voor de vijfde maal in zijn carrière tot winnaar van de Premier League Darts na een 11-5 zege op Rob Cross in de finale.

De nummer één van de wereld begon de finaleavond met een 10-7 overwinning op Daryl Gurney. Tegen Cross kwam Van Gerwen al snel op een 5-1 voorsprong, alvorens de Engelsman knap terugkwam tot 6-4. Na de pauze sloeg de Vlijmenaar weer een gaatje, waarna hij de titel bemachtigde in de zestiende leg met een 130 finish.

Van Gerwen heeft nu vier Premier League-titels op rij gewonnen, een evenaring van het record van Phil Taylor in de periode 2005-2008. Daarnaast hield de drievoudig wereldkampioen een bedrag van 275.000 pond over aan zijn deelname aan de beste dartscompetitie ter wereld.

”Het gevoel van het winnen van de Premier League went nooit. Het betekent veel voor mij”, vertelde Van Gerwen na afloop aan de PDC. ”Soms heb ik het mezelf moeilijk gemaakt tijdens dit toernooi, maar uiteindelijk kwam het goed. Dat is het belangrijkste.”

”Soms is het enorm zwaar om week-in week-uit te presteren en dat zeventien weken achter elkaar. De afgelopen maanden zijn pittig geweest voor mij, maar het omhoog houden van deze beker maakt alles goed.”

Van Gerwen had tot slot nog woorden over voor zijn tegenstander Cross, die voor het eerst de finale van de Premier League Darts bereikte. ”Rob dwong mij tot het uiterste. Hij jaagt al een poosje op mij, maar ditmaal was het niet genoeg. Cross is een sterke rivaal voor de toekomst”, zo besloot Van Gerwen.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Michael van Gerwen heeft voor de vijfde keer de prestigieuze Premier League Darts gewonnen.

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek