Michael van Gerwen heeft het Nederlandse onderonsje op de Dutch Darts Masters in Zwolle met 6-5 gewonnen van Raymond van Barneveld. In een spannende partij trok Van Gerwen aan het langste eind.

De wedstrijd tussen de nummer 1 van de wereld en de Nederlandse dartspionier ging beide kanten op. Van Gerwen sloeg het eerste gaatje met een 3-1 voorsprong, maar het was Van Barneveld die terug wist te komen tot 4-4 en een leg later zelfs op een 4-5 voorsprong wist te komen.

Van Gerwen knokte zich knap terug en wist een beslissende elfde leg af te dwingen. In deze leg begon Barney perfect met een maximale score, maar gooide in de daaropvolgende drie beurten scores van slechts 60, 58 en 59. Van Gerwen wist wel sterk te scoren in de laatste leg, die door van Barneveld was begonnen en trok uiteindelijk aan het langste eind.

Van Gerwen speelt vanavond in de kwartfinale van de Dutch Darts Masters tegen Dave Chisnall of Ricky Evans.

De Dutch Darts Masters is dit weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema

Zondag 26 mei
Derde ronde
Middagsessie

Michael van Gerwen (98.01) 6 – 5 (95.07) Raymond van Barneveld
Dave Chisnall v Ricky Evans
Glen Durrant v Dennis Nilsson
Gerwyn Price v Brendan Dolan
Ian White v Jermaine Wattimena
Vincent van der Voort v Max Hopp
Peter Wright v Simon Whitlock
Mervyn King v Rowby-John Rodriguez

Tags: , ,

Author: Justin Hendriks