De afgelopen weken is er veel kritiek geuit op het format van de Grand Slam of Darts. Ook Michael van Gerwen heeft zich nu in deze discussie gemengd.

Veel darters en dartsvolgers vinden het vreemd dat spelers ondanks het winnen van een Euro Tour-toernooi niet zeker zijn van deelname aan de Grand Slam of Darts. Zo ontbreken onder meer Mensur Suljovic, Joe Cullen en Krzysztof Ratajski dit jaar in Wolverhampton. Van Gerwen vindt het vreemd dat dit trio niet acteert op de Grand Slam.

”Het zou niet mijn keuze zijn om het zo te doen”, zegt de nummer één van de wereld tegenover Telesport. ”Zo hoort het naar mijn idee niet. Het is gewoon zonde”, doelt Van Gerwen op het ontbreken van Suljovic, Cullen en Ratajski.

Tot het deelnemersveld behoren wel BDO-speelsters Lisa Ashton en Mikuru Suzuki. Ook daar plaatst Mighty Mike zijn vraagtekens bij. ”Ik vind het niet erg dat er vrouwen meedoen, dat is zelfs prima. Al doen er acht vrouwen mee, geen probleem. Maar laat ze zich dan wel bij de mannen kwalificeren en niet afzonderlijk zoals nu het geval is.”

”Zoiets gebeurt volgens mij in geen enkele andere sport. Bij Wimbledon zie je toch ook niet ineens twee vrouwen bij de mannen? Maar goed, het zijn nu eenmaal de regels en daar moet je mee dealen”, aldus Van Gerwen.

Tags:

Author: Pieter Verbeek