Michael van Gerwen heeft voor de tweede week op rij een Euro Tour-finale verloren. Op de European Darts Matchplay ging het mis tegen Joe Cullen.

Cullen bekroonde een toptoernooi op ultieme wijze met zijn eerste Euro Tour-titel. Voorafgaand aan zijn zege op Van Gerwen had Cullen ook afgerekend met Jamie Hughes, William O’Connor, Glen Durrant en James Wade. Allen spelers die dit jaar één of meerdere PDC-titels hebben gewonnen.

In de de vierde leg van de finale kwam Cullen op een break voorsprong met een 14-darter. Via dubbel 4 werd het vervolgens 4-1, alvorens Van Gerwen de achterstand terugbracht tot 2-4.

De marge werd echter weer op drie legs gezet na een schitterende 170 finish van de Engelsman. De vreugde was van korte duur want Van Gerwen won drie legs op rij en maakte 5-5 in de tiende leg.

Twee opeenvolgende 13-darters gaven Cullen daarna toch weer het initiatief en hij kwam op één leg van de eindoverwinning. ‘The Rockstar’ mocht de dertiende leg beginnen en maakte het meteen keurig af met een 88 finish.

Vorige week verloor Van Gerwen ook al een Euro Tour-finale. Toen was Mensur Suljovic hem de baas op de Austrian Darts Championship. Eerder dit seizoen moest Mighty Mike ook al zijn meerdere erkennen in Ian White tijdens de finale van de Dutch Darts Masters.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema European Darts Matchplay 2019

Zondag 8 september
Kwartfinale

Michael van Gerwen 6-5 Krzysztof Ratajski
Rob Cross 5-6 Dave Chisnall
Jonny Clayton 4-6 James Wade
Joe Cullen 6-2 Glen Durrant

Halve finale
Michael van Gerwen 7-1 Dave Chisnall
James Wade 5-7 Joe Cullen

Finale
Michael van Gerwen (100.18) 5-8 (101.30) Joe Cullen

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek