Michael van Gerwen is de koppositie in de Premier League Darts kwijtgeraakt aan James Wade. De Nederlander speelde donderdagavond in Aberdeen gelijk tegen invalkracht John Henderson en leed zo voor de tweede week op rij puntverlies.

Een week eerder verloor Van Gerwen in Exeter van Wade, die dankzij een klinkende 7-0 overwinning op Daryl Gurney de nieuwe lijstaanvoerder is in de Premier League Darts. ‘The Machine’ houdt Rob Cross, Van Gerwen en Gerwyn Price op legsaldo achter zich.

Dit viertal bezet momenteel de eerste vier plaatsen in de tussenstand. Aan het einde van de competitie geven deze plaatsen recht tot deelname aan de play-offs in Londen. Peter Wright is met zes punten de eerste achtervolger op deze groep. De Schot won voor eigen publiek met 7-3 van Raymond van Barneveld, die op de laatste plek bivakkeert.

Mensur Suljovic en Daryl Gurney bleven op vier punten steken. Michael Smith staat na de nederlaag tegen Rob Cross op de achtste plaats met één punt voorsprong op Van Barneveld.

 

Foto: Twitter @TheRedBit180

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek