De tien deelnemers aan de Premier League Darts zijn naar Cardiff afgereisd voor de tweede speelronde van de Premier League Darts. In de hoofdstad van Wales staan er wederom vijf wedstrijden op het programma.

Michael Smith v Daryl Gurney

Michael Smith maakte vorige week een goede start aan de Premier League door met 7-5 te winnen van Gary Anderson. De Engelsman stond maar liefst 5-1 achter, maar won vervolgens zes legs op rij. ‘Bullyboy’ zorgde met een 114 finish in de zevende leg voor de ommekeer in de partij. Smith had wel wat hulp gekregen van zijn mentor, aangezien de Schot in de laatste zes legs maar liefst veertien pijlen op de dubbels miste. Afgelopen weekend tankte de voormalig jeugdwereldkampioen nog wat extra vertrouwen. Hij won namelijk een Pro Tour-toernooi in Wigan en verloor een finale van Michael van Gerwen. Één minpuntje; hij verloor zaterdag bij de tweede UK Open Qualifier met 6-0 van zijn aankomende tegenstander, Daryl Gurney.

Daryl Gurney maakte vorige week zijn debuut in de Premier League. ‘Superchin’ wist na afloop echter niet zo goed of hij tevreden moest zijn met het punt tegen Raymond van Barneveld. Een punt bij een debuut in de Premier League is natuurlijk niet verkeerd, maar hij had de zege voor het grijpen. De Noord-Ier stond 6-3 voor en miste drie matchpijlen in de elfde leg. Gurney heeft een wisselvallige Pro Tour-weekend achter de rug. Op vrijdag werd hij in de kwartfinale gestuit door Michael van Gerwen. Op zaterdag verloor hij bij de laatste 16, terwijl de World Grand Prix-kampioen op zondag zijn eerste duel verloor van Jeffrey de Zwaan.

Rob Cross v Simon Whitlock

Rob Cross had zich ongetwijfeld een andere start van het seizoen voorgesteld. Bij de Masters verloor hij in de kwartfinale van Mensur Suljovic. Vorige week in Dublin bleek Van Gerwen vervolgens met 7-2 te sterk. Tijdens de eerste drie UK Open Qualifiers behaalde ‘Voltage’ zelfs helemaal geen resultaat. De regerend wereldkampioen verloor driemaal zijn eerste partij. Cross heeft nu vijf wedstrijden op rij verloren, zijn slechtste reeks sinds zijn deelname aan het PDC-circuit.

Simon Whitlock daarentegen, was vorige week met afstand de beste speler van de eerste speelronde. In een hoogstaande wedstrijd wist hij Suljovic van de zege af te houden. ‘The Wizard’ gooide een gemiddelde van ruim 106 en benutte zeven van zijn acht pijlen op de dubbel. De statistieken van zijn scorende pijlen zijn nog indrukwekkender: de voormalig European Champion gooide een gemiddelde van ruim 113 met zijn eerste negen pijlen per leg. Dat is hoger dan welke andere speler dan ook tijdens de eerste speelronde. De UK Open Qualifiers verliepen minder voor Whitlock. Vrijdag haalde hij de laatste zestien, waarin de Australiër zijn meerdere moest erkennen in Kim Huybrechts. Op zaterdag en zondag lag hij er al vroeg uit.

Michael van Gerwen v Peter Wright

Michael van Gerwen kan leunen op een uitstekende balans tegen zijn Schotse tegenstander. Van de 61 ontmoetingen, won hij er maar liefst 48. ‘Mighty Mike’ is momenteel weer in bloedvorm. Rob Cross werd met 7-2 verslagen in Dublin en tijdens het Pro Tour-weekend in Wigan pakte de nummer één van de wereld twee titels. Gedurende het weekend boekte Van Gerwen onder meer zijn 48ste overwinning op Wright.

Peter Wright gaf vorige week een punt cadeau aan debutant Gerwyn Price. ‘Snakebite’ verkwanselde een 5-1 en 6-3 voorsprong tegen de Welshman. De kleurrijke Schot miste in totaal vier matchdarts. De voormalig WK-finalist kwam met een nieuw setje pijlen op de proppen, maar dat pakte niet zo goed uit als gehoopt. De immer constante Wright wierp een gemiddelde van slechts 92.93 punten per beurt. Op de UK Open Qualifiers deed hij het verdienstelijk; de UK Open-kampioen bereikte tweemaal de halve finale.

Gerwyn Price v Gary Anderson

Gerwyn Price hield dus een punt over aan zijn debuut in de Premier League. ‘The Iceman’ profiteerde optimaal van een prutsende Wright. Het was een wedstrijd van twee gezichten voor de Welshman. In het eerste gedeelte miste hij negen van zijn tien pijlen op de dubbels, daarna was hij doeltreffend bij vijf uit zeven pogingen. Tijdens de Pro Tour in Wigan haalde hij één keer de laatste zestien en de laatste 32.

Gary Anderson stond met lege handen na zijn partij tegen Michael Smith. De Schot kwam 5-1 voor, maar verloor uiteindelijk met 5-7. Hij miste onder meer veertien pijlen om op z’n minst een punt te pakken. Zijn rugblessure had duidelijk invloed op zijn spel. De tweevoudig wereldkampioen noteerde een moyenne van 82.46 punten per beurt. Anderson sloeg de UK Open Qualifiers over om een behandeling aan zijn rug te ondergaan.

Raymond van Barneveld v Mensur Suljovic

Raymond van Barneveld komt tijdens de laatste partij van de avond in actie. ‘Barney’ kwam in Dublin goed weg met een punt, nadat hij een 6-3 achterstand wist goed te maken. De vijfvoudig wereldkampioen begon het seizoen met een finale op de Masters, maar liep afgelopen weekend een deukje aan zijn zelfvertrouwen op. Van Barneveld verloor tweemaal zijn eerste wedstrijd van Krzysztof Ratajski. De 50-jarige Hagenaar besloot vervolgens om de derde UK Open Qualifier te laten schieten.

Mensur Suljovic gooide vorige week de op één na hoogste gemiddelde (103.71) van alle deelnemers, maar verloor zijn wedstrijd wel met 7-5. De Oostenrijker kwam 3-1 voor, maar wist zijn voorsprong niet te verzilveren in één of meerdere punten. ‘The Gentle’ kwam afgelopen weekend niet in actie tijdens de UK Open Qualifiers. Ook aankomend weekend is Suljovic er niet bij, waardoor hij niet te zien zal zijn op de UK Open.

Klik hier en speel mee in het Premier League Spel 2e avond voor maar 5 euro en een minimale prijzenpot van 264 euro!

Premier League Darts 2018
Tweede speelronde – 8 februari
Motorpoint Arena Cardiff
Michael Smith v Daryl Gurney
Rob Cross v Simon Whitlock
Michael van Gerwen v Peter Wright
Gerwyn Price v Gary Anderson
Raymond van Barneveld v Mensur Suljovic

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek