James Wade heeft zich steviger in de top-10 van de PDC Order of Merit genesteld na zijn eindzege op het EK Darts. ‘The Machine steeg van plek negen naar de zesde positie op de wereldranglijst.

Steve West en Max Hopp zette ook goede stappen op de wereldranglijst. West, die verrassend van Michael van Gerwen wist te winnen, bezit nu de 23ste plaats, zijn hoogste plek ooit op de PDC Order of Merit. Hopp is dichtbij een plek in de top-32 en staat nu op de 33ste plaats.

De top van de wereldranglijst bleef ongewijzigd. Michael van Gerwen leidt de wereldranglijst met 1.562.500 pond, gevolgd door Peter Wright met bijna acht ton minder. Rob Cross staat op de derde plaats met 735.750 pond en houdt daarmee Gary Anderson en Daryl Gurney achter zich.

Raymond van Barneveld (14) behield zijn plek bij twintig beste darters ter wereld. Jelle Klaasen (22), Benito van de Pas (28), Jermaine Wattimena (30), Vincent van der Voort (36), Christian Kist (43), Jan Dekker (44), Ron Meulenkamp (46) en Jeffrey de Zwaan (47), Danny Noppert (56) en Jeffrey de Graaf (59) zijn de andere Nederlandse spelers in de top-64 van de wereldranglijst.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek